Tutvustus

14. novembril 2007 kella 10-17 toimub Eesti Rahvusraamatukogus järjekordne
teabepäev GEOGRAAFIA PANEB PAIKA.

Novembri teisel kolmapäeval toimub Eestis juba kolmas geograafia ja geoinfosüsteemide (GIS) teabepäev. Eesti teadus- ja õppeasutused, riigiasutused ning firmad tähistavad sellega rahvusvahelist GIS- ja geograafiapäeva. Tutvustatakse geograafia tähtsust meie igapäevaelus ja GIS-tehnoloogia rakendamise võimalusi elukeskkonna parendamiseks ning kodanikele suunatud teenuste lihtsustamiseks.
Sel aastal on kavas suuremat tähelepanu pöörata geoinfosüsteemide tutvustamisele koolides ja õpilaste kaasamisele. Kuulutatakse välja kartograafiateemaline joonistusvõistlus.

Teabepäeva üritused toimuvad rahvusraamatukogus kella 10-17.
Lisaks ettekannete kuulamisele suures konverentsisaalis saavad huvilised ise aktiivselt tegutseda.

Noortele on avatud arvutiklass, kus tutvustatakse geograafia õppimise võimalusi interneti ja arvutiprogrammide abil. Lahendada saab maakaartidega seotud ülesandeid ning mängida geograafiamänge.
Rahvusraamatukogu fuajees esitlevad, GIS- ja kaardifirmad ning teised asutused publikatsioone, andmekogusid, tarkvaralahendusi ja kaarte.

Toimub kartograafiateemaline joonistusvõistlus, mille võitjaid autasustame teabepäeval.

Kutsume osalema geograafiaõpetajaid, kooliõpilasi, õppejõude, loodusteaduste tudengeid, spetsialiste, ametnikke ja kõiki geograafiahuvilisi.
Osalemine on tasuta.

GIS- ja geograafiapäeva ning nädalat tähistatakse üle maailma,

       sellekohast infot leiab veebilehelt

www.gisday.com

      .

MIS ON GIS?
GIS on omavahel seotud kogum tarkvarast ja andmetest, mida kasutatakse geograafilise info vaatamiseks ja haldamiseks, ruumiliste seoste analüüsimiseks ning ruumiliste protsesside modelleerimiseks.


Lähem informatsioon: 
Rita Enna, GIS-päeva projektijuht, Eesti Rahvusraamatukogu
630 7368, e-post: Rita.Enna@nlib.ee


Teabepäeva korraldavad: 
Maa-ametStatistikaametKeskkonnaministeeriumi Info- ja TehnokeskusEesti MaaülikoolTartu Ülikooli Geograafia InstituutTallinna TehnikaülikoolTallinna Ülikooli Loodusteaduste OsakondEesti Rahvusraamatukogu ning firmad ALPHAGISRegio.

Teabepäeva toetavad: 
Hasartmängumaksu NõukoguESRIDATELLogotradeTallinna Linnaplaneerimise Amet