Tutvustus

15. novembril 2017 kell 10-17 toimub Eesti Rahvusraamatukogus GIS teabepäev

Geograafia ja geoinfosüsteemide (GIS) teabepäeva eesmärgiks on populariseerida geograafiat, geoinformaatikat, kartograafiat ja nendega tihedalt seotud keskkonna erialasid põhikooli ja gümnaasiumi õpilastele ning bakalaureuse tasemel õppivatele tudengitele. Samuti tõsta geograafiaõpetajate teadlikkust GIS-idest ja toetada neid õpilastes geoinformaatika, kartograafia ja geograafia erialade vastu huvi äratamisel. Teabepäeva oluliseks eesmärgiks on ka oskusteabe jagamine – erialaspetsialistid saavad nii omavahel kui ka õpilastele, tudengitele ja õpetajatele oskusteavet jagada.

Teabepäeval tutvustatakse konverentsisaalis erinevate ettekannete näol loodusteaduste õppimisvõimalusi, geograafiateaduse uurimismeetodeid ja GIS-i põhiseid rakendusi erinevates eluvaldkondades.

Lisaks GIS-päevale külastavad sama nädala jooksul GIS spetsialistid Eestimaa koole ning tutvustavad töötoa või loengu formaadis enda tööd (kui oled spetsialist ja soovid kooli rääkima minna või esindad kooli, kes soovib spetsialisti endale külla, registreeri end GeoMentor programmi lehel või kirjuta gispaev@gmail.com).

Konverentsisaali kavaga saab tutvuda siin.

Lisaks ettekannetele konverentsisaalis:

  • Toimuvad peamiselt õpetajatele aga soovi korral ka teistele geograafiahuvilistele neli praktilise suunitlusega GIS- ja kaarditarkvara kasutamise lühikoolitust – kestus 1-2 akadeemilist tundi. Eelregistreerimine 13. novembrini 
    GIS-päeva kodulehe kaudu;
  • tutvustavad (õppe)asutused ja ettevõtted fuajees oma tarkvaralahendusi, andmekogusid, publikatsioone, kaarte jm;
  • toimub kaardivõistluse tööde näitus ning GIS uurimustööde konkursi ja kaardivõistluse tööde autasustamine.

Kaardivõistluse kohta saab rohkem infot siit

Uurimustööde konkursi kohta saab rohkem infot siit

Teabepäev on TASUTA.
Oodatud on õpilased, tudengid, geograafiaõpetajad, spetsialistid, ametnikud ja teised geograafiahuvilised.

Registreeruda saab kohapeal.