Tutvustus

OOTAME TEID GIS- JA GEOGRAAFIA TEABEPÄEVALE!


16. novembril 2011 kella 10-17 Eesti Rahvusraamatukogus
teabepäev GEOGRAAFIA PANEB PAIKA

Geograafia ja geoinfosüsteemide (GIS) teabepäeva eesmärgiks on populariseerida geograafiat, geoinformaatikat, kartograafiat ja nendega tihedalt seotud erialasid, tõsta geograafia õpetajate teadlikkust GIS-idest ja toetada neid õpilastes geoinformaatika, kartograafia ja geograafia erialade vastu huvi äratamisel. Lisaks on teabepäeva üheks oluliseks eesmärgiks kindlasti oskusteabe jagamine – erialaspetsialistid saavad nii omavahel kui ka õpilastele, tudengitele ja õpetajatele oskusteavet jagada.

Teabepäeval tutvustatakse konverentsisaalis erinevate ettekannete näol loodusteaduste õppimisvõimalusi, geograafiateaduse uurimismeetodeid ja GIS-i põhiseid rakendusi erinevates eluvaldkondades.

 

Lisaks ettekannetele konverentsisaalis:

  • tutvustavad asutused ja ettevõtted konverentsisaali fuajees tarkvaralahendusi, andmekogusid, publikatsioone, kaarte jm;

 

  • toimuvad Rahvusraamatukogu arvutiklassis õpetajatele GISi kasutamise ja geograafiateabe otsingu koolitused:

Kestus 60 min., algus kell 11, 13 ja 15.

  • on konverentsisaali vastas asuvas väikeses näitusesaalis võimalik tutvuda näitusega “Rahvaloenduse kaardid läbi aegade”

 

  • on Rahvusraamatukogu Veetorni tänava poolsel küljel võimalik tutvuda näitusega “KAART & kaart – ajareis Tallinnas”

 

  • toimub joonistusvõistluse “Elu globaliseeruvas maailmas” ning kaardi koostamise võistluse “Oma kodukoha kaart” tööde näitus ja parimate tööde autasustamine

 

Teabepäev on tasuta. Oodatud on geograafiaõpetajad, spetsialistid, ametnikud, tudengid, õpilased ja teised geograafiahuvilised.